Skip links
Descoperă
Trage

Regulament eveniment

SECȚIUNEA 1.
Organizatori și reguli oficiale de competiție

Competiția “TRANSFIER″, (denumită în cele ce urmează “Competiția”) este o cursă de triatlon și are drept scop promovarea triatlonului ca sport de masă și promovarea zonei TRANSFĂGĂRĂȘAN – VIDRARU.

Evenimentul este organizat de Asociația YOLO Events în parteneriat cu Sport La Orice Vârstă, People for Sport, C.S. SportGuru precum și cu Federația Română de Triatlon.

Ca organizatori, avem încredere că toți participanții înțeleg importanța regulamentului, ei fiind cei mai în măsură să evalueze sincer abilitățile proprii și dacă ele sunt la nivelul necesar participării la o astfel de competiție.

Prin înscriere, participanții declară că au citit, sunt de acord sa respecte și sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial.

Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informațiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

Competiţia va fi organizată în baza Regulilor de Competiţie ale ITU şi ale Federaţiei Române de Triatlon, iar concurenţii au obligaţia să respecte regulile ITU cu excepţia acelor articole ce prevalează expres acestor reguli.

Regulamentul este întocmit și este făcut public conform legislației românești, si este disponibil pe site-ul https://transfier.ro/.

SECȚIUNEA 2.
Caracteristicile Competiției

2.1. Data și locul desfăşurării:

Competiția va avea loc în ziua de sâmbătă, 2 septembrie 2023, începând cu ora 08:00, pe Transfăgărășan, între Barajul Vidraru și tunelul dinainte de Bâlea lac.

Startul competiției va fi din dreptul hotelului Valea cu Pești, iar zona de finish va fi amplasată la baza statuii Prometeu, deasupra barajului Vidraru.

Kitul de participare poate fi ridicat în preziua evenimentului, de la Hotel Valea cu Pesti.

Programul oficial al competiției se găsește pe site-ul: www.transfier.ro

2.2 Probe și distanțele de parcurs

În cadrul competiției vor fi disponibile 4 probe de triatlon şi o probă de ciclism:

Half 70.3 Individual
 (1900 m inot, 90 km bicicletă, 21 km alergare)

Half 70.3 Ștafetă
(1900 m inot, 90 km bicicletă, 21 km alergare)

Olimpic individual
(1500 m inot, 40 km bicicletă, 10 km alergare)

Olimpic Ștafetă
(1500 m inot, 40 km bicicletă, 10 km alergare)

KOT – King of Transfagarasan
(45 km bicicletă)

Distanțele sunt aproximative iar diferențele față de distanțele standard ITU se datorează specificului traseului fiecărei probe (vedeți detaliile mai jos).

SECȚIUNEA 3.
Participare și condiții de participare

3.1 Cine poate participa?

Această competiţie se adresează  oricărei persoane care îndeplinește cumulativ următoarele condiții :

  • a împlinit vârsta de 18 ani pentru cursele de triatlon sau 16 ani pentru proba de KOT (King of Transfagarasan)
  • are o stare de sănătate care îi permite să participe la probele din concurs, pe distanțele alese;

Pentru cursele de triatlon individual concurenţi sunt obligaţi să deţină o legitimaţie validă a Federației Române de Triatlon sau – pentru cetățenii străini – a Federației de Triatlon din țara sa de origine. Sunt exceptați de la această condiție concurenții curselor de ștafetă care pot participa fără licență. 

Participarea la competiţie/eveniment a persoanelor care au consumat băuturi alcoolice/droguri sau se află sub influenţa acestor substanţe, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozibile sau de incendiere, substanţe lacrimogene, iritante sau paralizante, dispozitive de electroşoc sau alte dispozitive care pot fi folosite în acţiuni violente sau pot perturba desfăşurarea normală a evenimentului este interzisă.

3.2 Înscrierea în competiție

Înscrierea se face completând formularul on-line din secțiunea Înscriere de pe site-ul oficial al competiţiei.

Înscrierile sunt limitate și se fac în intervalul și în limitele de locuri anunțate în pagina de înscriere de pe site-ul oficial.

Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste limitele anunțate.

Concurenții sunt obligați sa furnizeze informații corecte la înscrierea (vârstă, nivel de pregătire, etc), organizatorii nu sunt obligați să verifice autenticitatea acestor informații. În cazul în care sunt descoperite informații false care au fost furnizate de către un participant, acesta va fi descalificat.

3.3 Pachetul de participare. Ridicarea kitului

Prin înscriere participanții beneficiază de un pachet de participare compus din produse și servicii. Acestea sunt detaliate în pagina Pachet de participare din cadrul site-ului oficial.

Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată). Prin înscrierea și participarea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

3.4 Anularea participării

Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă, vă rugăm să anunțați acest lucru prin metodele oficiale detaliate în pagina de contact de pe site.

Contribuția de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILĂ, ea este considerată donație pentru realizarea evenimentului.

În cazul trecerii de la o cursă cu taxa de înscriere mai mare la una cu taxă de înscriere mai mica, diferența nu se returnează.

În cazul imposibilității de a participa, aveți la dispoziție următoarele alternative în termenul și cu taxa de modificare de mai jos.

Alternativă Termen de modificare Taxă de modificare
Transferul la ediția următoare 30 zile până la eveniment 10% din taxa plătită
Transferul către altă probă 14 zile până la eveniment 10% din taxa plătită + diferenţa de taxă
Transferul către o altă persoană 14 zile până la eveniment 10% din taxa plătită
Schimbarea unui coechipier din cadrul echipei 10 zile până la eveniment 5% din taxa plătită

3.5 Asumarea răspunderii. Declarația pe proprie răspundere

Toți participanții vor prezenta o declarație de participare pe propria răspundere în prezența unui reprezentant al organizatorului. Declarația trebuie completată înainte, de fiecare participant și înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului.

Pentru participantii minori declaratia va fi semnata de unul dintre parinti / tutore.

Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care participantul se accidentează sau se rănește. Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim-ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

În acest sens participanții trebuie să fie conștienți de pericolele la care se expun prin participare și parcurgerea unui traseu de triatlon în zonă montană. Acestea includ și nu se rezumă doar la: coliziuni cu pietre, stânci, copaci, oameni, autovehicule, alte vehicule, alte obiecte; căderi, alunecări, răni provocate de frig și/sau căldură, hipotermie, insolație, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, grindină, avalanșe de pietre și/sau pământ, viituri, furtuni, fulgere, animale, reptile, insecte, incendii, înec, efort fizic.

3.6 Anti-Doping

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de către oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare.

Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut.

SECȚIUNEA 4.
Desfășurarea competiției. Siguranță

4.1. Traseul competiției

Concurenţii la cursele individuale de triatlon trebuie să finalizeze toate cele 3 runde individual – înot, ciclism şi alergare – în această ordine şi să acopere distanţele mai sus menţionate pentru cursa la care s-au înscris.

Concurenţii care nu respectă ruta oficială sau o scurtează în vreun fel (obţinând astfel un avantaj competitiv) vor fi descalificaţi.

Descrierea celor trei trasee este disponibilă pe website-ul oficial. 

4.2 TRIATLON: Proba de Înot

Proba de înot se va desfășura în lacul Vidraru, cu startul din apă, în fața hotelului Valea cu Pești. Vor fi 2 starturi separate, unul pentru proba 70.3 și unul pentru proba Olimpica. Startul pentru ștafete este comun cu startul la individual.

Traseul de înot va fi în forma unui dreptunghi. Cei de la proba olimpica vor avea de parcurs 1500 m iar cei de la proba lungă vor avea 1900 m. Costumul de neopren este obligatoriu.

În funcție de temperatura apei și a aerului măsurate cu o ora înainte de start, înotul poate fi anulat sau scurtat; sportivii vor fi instiintati de acest lucru la momentul respectiv.

În cazul anulării probei de înot, aceasta poate fi înlocuită cu o nouă probă de alergare, pentru proba olimpica 7 km iar pentru cea lunga 10 km. În cazul stafetelor, aceasta poate fi parcursă de înotător, ciclist sau de alergător la alegere.

4.3 TRIATLON / KOT: Proba de Ciclism

Pe traseul probei de ciclism traficul rutier este închis complet.

!! ATENTIE: chiar dacă traficul este închis, exista posibilitatea ca unele masini să intre pe traseu ieșind din curțile pensiunilor, hotelurilor, restaurantelor, etc. din zona. Pentru a evita accidentele, se va circula doar pe partea dreaptă a drumului și se vor respecta toate regulile de circulatie. 

Comportamentul periculos pe proba de ciclism poate atrage o penalizare de timp sau chiar descalificarea. Acesta include dar nu este limitat la: depasirea pe interior, depasirea axului de drum.

Traseul de Ciclism se desfășoară integral pe DN7C astfel:

I. „TRANSFIER“ 70.3: 

Traseul începe la borna kilometrică 46 din dreptul hotelului Valea cu Pești și continuă pe DN7C până la cota 2200 în dreptul km 1, înainte de intrarea în tunelul de la Bâlea Lac. Aici concurenții întorc și parcurg în sens invers traseul, până ajung în zona de tranziție. În total se parcurg 90 km.

II. „TRANSFIER“ Olimpic: 

Traseul începe la borna kilometrică 46 din dreptul hotelului Valea cu Pești și continuă pe DN7C până la borna kilometrică 26 (check point și hidratare), unde concurenții vor întoarce și vor parcurge în sens invers traseul, până ajung în zona de tranziție. În total se parcurg 40 km.

III. KOT King of Transfagarasan

Traseul incepe de la Valea cu Pesti si continua pe DN7C pana la cota 2200, unde se termina in dreptul km1, inainte de intrarea in tunelul de la Balea Lac. Plecarea se va da in pluton si concurentii sunt sfatuiti sa mearga doar pe partea din dreapta a drumlui existand pericolul sa mai fie masini ramase pe drum

ATENTIE Coborarea de la Bale Lac NU este cronometrata si nu face parte din concurs. Coborarea inapoi la Zona de Start se va face cat mai aproape de  marginea din dreapta a drumului si se va acorda prioritate ciclistilor de la probele de triatlon.

Drafting-ul / mersul la plasă este interzis pentru toate cursele (inclusiv ștafete).

Coborârea pe Transfăgărășan:

  • Este interzisă tăierea curbelor prin intrarea pe sensul opus de circulatie. Dacă un concurent nu frânează la semnalele voluntarilor, se pune în pericol pe el însuși sau pe alt concurent și riscă descalificarea, fără un avertisment prealabil.
  • Curbele periculoase  vor  fi semnalizate cu vopsea și bandă de dirijare, astfel incat concurenții să aibă timp să reducă viteza. Recomandăm insistent sa se mearga în limita de siguranță a fiecăruia.
  • Dacă drumul este ud sau alunecos, sau prezintă alte pericole pentru buna desfășurare a competiției, organizatorii își rezerva dreptul să modifice traseul de ciclism astfel: se va parcurge de 2 ori traseul de la proba olimpică de ciclism. În total vor fi 80 km de ciclism.

4.4 TRIATLON Proba de alergare

Traseul de alergare este împărțit în 2 categorii:

„TRANSFIER“ 70.3. 

Traseul începe de la zona de tranziție. Concurenții au de alergat în direcția barajului Vidraru 6 km, până la Checkpointul de alergare, de unde se vor întoarce în tranziție și vor continua alergarea până ajung la barajul Vidraru. Cand ajung în dreptul scărilor (390 la număr) care permit accesul la statuia Prometeu, concurenții vor urca pe scări și finalul este chiar la picioarele omului de fier. Lungimea totala este de ~ 21 km.

„TRANSFIER“ Olimpic. 

Traseul începe de la zona de tranziție. Concurenții vor ieși din tranziție și vor alerga în direcția Barajului Vidraru. Când ajung în dreptul scărilor (150 la număr) care permit accesul la statuia Prometeu, concurenții vor urca pe scări și finalul este la platforma de deasupra barajului, sub omul de fier. Lungimea totala este de ~ 10 km.

4.5 TRIATLON Zona de tranziție

Zona de tranziţie este aceeaşi pentru T1: înot-ciclism ca şi pentru T2: ciclism-alergare.

Accesul și ieșirea din zona de tranziție vor fi securizate și vor fi permise doar participanților.

Depozitarea bicicletelor şi a echipamentului în zona de tranziţie se va efectua conform programului oficial disponibil pe site. Din motive de siguranţă, în afara intervalului anunţat de depozitare a echipamentului, nu se va permite accesul în zona de tranziţie decât concurenţilor ce participă la cursă în momentul respectiv.

Amplasarea bicicletei în zona de tranziție trebuie să se facă în segmentul de rastel alocat, conform numărului de concurs și a cursei la care participă.

Abandonarea de articole de echipament sau alte articole în afara lădiței alocate concurentului va fi sancționată.

T1 – Înot-> Ciclism

Va presupune parcurgerea unei distanțe de aproximativ 100 m între Lacul Vidraru și zona de tranziție.

Pentru concurenții de la probele de ștafetă schimbul între înotător și ciclist se face în zona de tranziție, această zonă va fi marcată pe schema zonei de tranziție. Aici ciclistul ștafetei va trebui să aștepte înotătorul și să primească cipul de concurs de la acesta.

T2 – Ciclism->Alergare

Concurenții sunt obligați să pună bicicleta în același segment alocat ca și înainte de concurs. Nerespectarea acestei reguli va fi sancționată conform detaliilor de mai jos. Aici alergătorul ștafetei va prelua cipul și numărul de concurs de la ciclist.

4.6 Condiții specifice proba de ştafetă

O echipă poate fi formată din 2 sau 3 persoane. În cazul unei echipe formate din 2 persoane, unul dintre cei doi membri trebuie să parcurgă 2 dintre cele 3 probe. Predarea ştafetei se va realiza prin transferarea cipului electronic de cronometrare de la un coechipier la altul.

4.7 Zona de penalizare / Penalty box

Zona de penalizare va fi pe în zona barajului Vidraru. 

În această zonă vor fi afişate vizibil pe panou numerele concurenţilor cărora li se aplică o penalizare de timp, durata acestei penalizări și motivul pentru care a fost dată. Constituie obligaţia participantului să verifice panoul pentru a descoperi dacă i s-a aplicat o sancţiune de timp sau nu.

Pentru ca o penalizare să fie executată, concurentul nu are voie să părăsească spațiul de penalizare în timp ce își execută penalizarea.

Neexecutarea tuturor penalizarilor de timp atrage după sine descalificarea.

4.8 Condiţii de echipament obligatoriu/recomandat

Concurenţii vor folosi propriul echipament în cadrul competiţiei. Echipamentul de competiţie va respecta regulile ITU.

Se poate participa pe orice fel de bicicletă de şosea: ciclocross, șosea, contratimp, etc. cât timp nu au dispozitive care aduc concurentului un avantaj (exemplu: motor în cadru, angrenaj sau în butuc). Pentru un grad sporit de siguranță, nu recomandăm folosirea aero-bars.

Bicicletele trebuie să fie în stare bună de funcţionare, cu frâne funcţionabile pe ambele roţi.

Echipament obligatoriu:

  • Costumul de neopren.
  • Casca de protecție  funcţionalăla bicicletă.
  • Casca de înot oficială (oferită de organizatori).

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

Numerele de competiţie, casca de înot şi cip-ul de cronometrare vor fi oferite de organizatori concurenţilor. Numărul de participant nu trebuie deteriorat (tăiat, rupt, îndoit) sau acoperit în vreun fel.

La proba de alergare, este obligatoriu ca numărul de concurs să fie purtat pe piept / abdomen, pentru a fi vizibil. Nu este permisă alergarea la bustul gol. 

4.9 Limite de timp

PROBĂ START BIKE START RUN FINISH
HALF 70.3 1h 15m 6h 30m 9h 
OLIMPIC –- 4h 30m

4.10 Oprirea / retragerea din cursă

Siguranța este esențială pentru noi ca organizatori, astfel încât ne vom asuma rolul rațiunii în condițiile în care credem că un participant nu poate termina cursa/etapa fără a implica riscuri majore de sănătate și siguranță pentru el, alt concurent sau orice altă persoană din organizare (echipa organizatorică, voluntari, parteneri etc.). Astfel, ne rezervăm dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri :

  • concurentul s-a accidentat după start, iar starea de sănătate nu-i mai permite continuarea/terminarea cursei;
  • neîncadrarea în timpii limită intermediari;
  • alte cazuri excepționale (exemplu vreme nefavorabilă, semne vizibile de oboseala extrema).

Delegatul tehnic poate opri un concurent, atât în cursă, cât și între etape, în baza stării sale medicale, pe baza informațiilor oferite de echipa medicală prezentă la eveniment.

În cazul în care un participant decide că nu mai dorește continuarea cursei, el trebuie să informeze organizatorii cât mai repede posibil. Acest lucru se poate face în zona de start/sosire, la punctele de control sau sunând la numerele de urgență anunțate de organizatori.

Neanunţarea retragerii din cursă poate cauza o operaţiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.

4.11 Modificarea traseului sau anularea cursei

Vremea în zonele montane și mai ales pe mai multe zile este un factor mare de nesiguranță. În cazul în care vremea nu va ține cu noi și noi, ca organizatori, nu putem asigura siguranța participanților, ne rezervăm dreptul de a modifica durata concursului, lungimea traseului (înot, ciclism, alergare) și regulile concursului, dacă este necesar pentru buna desfășurare a competiției. 

În cazul în care nici acest lucru nu este posibil, ne rezervăm și dreptul de a anula/amâna cursa.

SECȚIUNEA 5.
Clasament şi Premii

5.1 Cronometraj. Stabilirea rezultatelor

Cronometrarea va fi asigurată de o companie specializată. Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui participant, înregistrând fiecare trecere a cipului peste covoarele electronice la punctele de control de pe traseu şi la sosire.

Clasamentul pentru fiecare cursă / categorie se face în ordinea în care, individual sau în echipă, concurenții trec linia de sosire.

Cipul de cronometrare se va purta obligatoriu pe tot parcursul cursei, la încheietura mâinii sau la gleznă. La ȘTAFETĂ, cipul de cronometrare se va preda către următorul coechipier.

Participanții sunt răspunzători de predarea cipului de concurs la finalul competiției, în aceeași stare în care l-au primit.

Categoriile de vârstă se vor stabili după vârsta împlinită la 31 decembrie din anul evenimentului.

5.2 Categorii de premiere

Clasamentul se va face pe următoarele categorii.

TRIATLON individual (HALF / OLIMPIC):
Masculin și Feminin pe categorii de vârstă: 18 -24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+ ani

TRIATLON echipă (HALF / OLIMPIC):
Masculin, Mixt și Feminin

KOT – King of Transfagarasan:
Open Masculin și Open Feminin

În cazul în care într-o categorie nu sunt înscriși un număr suficient de participanți (minim 5 participanți/echipe), Organizatorii își rezervă dreptul de a comasa respectiva categorie cu următoarea (vârsta mai mare) până se ajunge la numărul minim.

5.3 Premii

Premiile în bani se acordă doar la categoria Open (masculin și feminin) iar la categoriile de vârstă și la ștafete se vor acorda diplome și, în măsura posibilităților, premii în produse.

Valoarea premiilor anunţate este brută și este exprimată în lei.

Premiile vor fi transferate în conturile personale ale castigatorilor in maxim 30 de zile de la data competiției.

Echivalentul premiilor în bani se va plăti DOAR prin transfer bancar în termen de 30 de zile de la data evenimentului. Nu se acceptă nicio altă metodă de plată. În termen de 30 zile de la eveniment, câştigătorii vor trimite un e-mail la adresa oficială de pe website cu numărul contului IBAN în care se vor transfera premiile în bani, împreună cu o copie a cărţii de identitate (certificat de rezidenţă fiscală pentru cetăţeni străini). Ceremonia oficială de premiere se va organiza conform programului oficial afişat pe website.

5.4 Arbitraj

Arbitrajul competiţiei va fi asigurat de o echipă de oficiali tehnici în numele Federaţiei Române de Triatlon, care va acoperi întreaga zonă a curselor şi se vor asigura de respectarea traseului şi a prezentelor reguli de către concurenţi.

Orice încălcare a acestor reguli se va sancţiona de către oficialii tehnici prin avertisment, penalizare de timp sau descalificare, în funcţie de gravitatea nerespectării.

5.5 Penalizări și descalificări

Concursul se va desfășura conform regulamentului de pe site-ul federatiei:

http://frtri.ro/documents/FRTRI-Regulamentul-de-organizare-a-competitiilor-de-triatlon-si-duatlon.pdf

Penalizarile se vor atentiona după cum urmează:

CARTONAȘ DESCRIERE SITUAȚII
Stop & Go Abateri minore
GALBEN Penalizare de timp Alte abateri
ALBASTRU Penalizare de timp Drafting
ROȘU Descalificare Abateri grave

Penalizarile de timp sunt următoarele:

TIP OLIMPIC HALF 70.3
Drafting 2 min 5 minute
Alte abateri 15 secunde 30 secunde

Lista de mai jos este una cu cele mai intalnire situații penalizate cu timp și descalificare. La ea se adaugă și restul situațiilor din regulamentul World Triathlon și FRTRI.

Penalizări:

  • Nerespectarea liniei de Mount / Dismount 
  • Bicicletă așezată greșit sau echipament lăsat în afara lădiței de tranziție
  • Neinchiderea castii in orice moment se atinge bicicleta, ex: la punerea echipamentului in tranzitie, la preluarea bicicletei in T1, inainte de punerea bicicletei in rastel)

Descalificare

Următoarele acţiuni duc la descalificarea sportivilor:

  • Purtarea de dispozitive cu casti (iPod, telefoane, etc);
  • Comportamentul nesportiv / punerea în pericol a unui alt participant;
  • Orice trecere peste axul drumului, exceptând situațiile în care acesta depaseste axul drumului pentru a evita producerea unui accident sau în eventualitatea în care prima banda este blocată (de ex. lucrări pe drum etc.);
  • aruncarea de gunoaie în afara zonelor de litering inclusiv deseuri și ambalaje folosite la alimentare/hidratare

Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

5.6 Depunerea și soluționarea contestațiilor

Contestaţiile se vor depune personal de către atleți în maximum 30 minute de la încheierea cursei la care au participat.

Pentru analiza contestației, organizatorii pot cere o garanție de 200 lei care se va restitui în cazul aprobării favorabile a contestației.

SECȚIUNEA 6.
Cod de conduită 

Competiţia se desfăşoară într-o arie naturală protejată. Suntem oaspeți pe acest traseu și împărţim bucuria parcurgerii sale cu publicul larg, astfel încât comportamentul tău exemplar în timpul antrenamentului și al evenimentului este esențial pentru ca noi să le putem folosi în viitor și astfel încât comunitatea sportivă să crească şi să fie bine primită.

Toți participanţii trebuie să adere la acest Cod de conduită în orice moment. Nerespectarea acestui lucru poate duce la descalificarea dvs. sau a sportivului susţinut sau chiar interzicerea participării la evenimentele viitoare.

6.1 Siguranţă fizică

Participarea presupune asumarea unui antrenament suficient pentru a vă pregăti pentru proba aleasă. Ca participant trebuie să te asiguri că în ziua cursei, eşti într-o stare de sănătate şi condiţie fizică adecvată, pentru a termina cursa în condiţii de siguranţă şi în timpul limită oficial.

Atât înainte de începere, cât și în timpul evenimentului, trebuie să vă monitorizați propria sănătate și bunăstare și să vă retrageți în cazul în care nu mai sunteți suficient de apt pentru a continua în siguranță.

Membrii echipei de eveniment (voluntari, staff, oficiali tehnici, salvamont etc.) vor monitoriza vizual bunăstarea sportivilor și te vor direcționa să te retragi dacă vor considera că este nesigur pentru tine să continui. Dacă ești direcționat să te retragi de către un membru al echipei de eveniment, din orice motiv, trebuie să te conformezi.

Dacă observi un alt participant în pericol, te vei opri să-l ajuți și vei rămâne cu el sau ei, dacă este necesar, până la sosirea ajutorului.

Trebuie să purtați pe tot parcursul competiţiei toate elementele din echipamentul obligatorii. Ele sunt gândite pentru propria siguranţă şi sunt obligatorii pentru toţi participanţii.

Dacă vă retrageți din cursă în timpul evenimentului, fie la un punct de control, fie între ele, trebuie să semnalați acest lucru unei persoane dintre voluntarii de la puncte, la finish sau la numerele de urgenţă. Costurile pentru o eventuală operaţiune de căutare și salvare care ar rezulta ca urmare a neanunţării retragerii vor putea fi suportate de concurent.

6.2 Comunitate

Toţi membrii echipei de eveniment trebuie să fie tratați cu respect, iar instrucțiunile lor trebuie respectate tot timpul. Orice persoană care are un comportament nepoliticos, abuziv sau care ignoră în mod intenționat instrucţiunile echipei de eveniment poate fi descalificat de la eveniment și în cazuri grave, poate primi interdicţia de a mai participa la evenimentele viitoare.

Colegii participanţi trebuie să fie, de asemenea, tratați cu respect. Comportamentele ce denotă lipsa sportivităţii, precum şi abuzul verbal sau fizic nu va fi tolerat.

6.3 Responsabili cu mediul

Concursul este într-o zonă montană, aruncarea gunoiului nu va fi tolerată de la nici o persoană. Oricine este văzut că aruncă gunoi de orice tip, în afara zonelor special amenajate, poate fi imediat descalificat din eveniment. 

SECȚIUNEA 7.
Condiții administrative

7.1. Acord foto/video

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.

Fotografiile și rezultatele de la eveniment reprezintă documente cu caracter public și pot fi folosite în demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fără acordul prealabil al participanților.

7.2. Condiții administrative

În conformitate cu legislația în vigoare, organizatorii sunt obligați să facă public numele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul acestei Competiții.

Lista câștigătorilor va fi publicată la maxim 2 zile după eveniment pe site-ul oficial.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/câștigătorilor la prezenta Competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial și legislației în vigoare. 

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției, cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.